Palangoje vyko forumas „Kultūros jūra"

R. Kucevičiūtė nuotr.
R. Kucevičiūtė nuotr.

Spalio 10–11 d. Palangoje vyko 5-asis kultūros forumas „Kultūros jūra: Panirti. Išnirti. Atsinaujinti. „Idėjos kviečiančios (į) ateit(į) – tokiu šūkiu forumo organizatoriai subūrė kultūros, kūrybos ir gamtosaugos entuziastus iš visos Lietuvos.

Kultūros forumo dalyviai gvildeno tvarumo temas ir rašė projektus tarptautiniams fondams.

R. Kucevičiūtė nuotr.
R. Kucevičiūtė nuotr.

„Labai džiaugiamės, kad susidomėjimas forumu auga kasmet. Šiemet sulaukėme daugiau nei 150 kultūros sektoriaus darbuotojų iš visų Lietuvos regionų, mažų miestelių. Ypatingai džiugu, kad forume dalyvavo ne tik kultūros įstaigų vadovai, bet ir vadybininkai, specialistai, meno kolektyvų vadovai. Šių metų forumas gilinosi į tvarumo, kultūros ir meno sinergijos, bendruomeniškumo ir tarptautinių projektų rašymo tematikas, kurios ypatingai aktualios visos Lietuvos kultūros paslaugų teikėjams.“ – forumą apibendrino Palangos kultūros centro direktorė Vita Petrauskienė.

Dvi dienas vykusio renginio metu pusantro šimto dalyvių turėjo galimybę susipažinti su įvairiomis tvarumo, kultūros ir meno sinergijomis bei gilintis į bendruomeniškumo, regeneratyvios kultūros ir klimato kaitos tematikas.

Kūrybininkų bendruomenės „Miško uostas“ įkūrėjas Šarūnas Savickas parodė, kaip bendruomeniškas gyvenimas mažame miestelyje natūraliai palaiko tvarumo idėjas.

VšĮ „Baltijos aplinkos forumo“ komunikacijos ekspertė Rita Grinienė pristatė gamtosaugos ir kultūros dermę renginiuose.

Judita Strumilaitė (Šeiko šokio teatro prodiuserė, festivalio SPOT meno vadovė apžvelgė, kaip menas gali kalbėti apie klimato kaitą.

Asociacijos „Gyvo Žalio“ gamtos ir miško terapijos gidės Monika Peldavičiūtė ir Austė Juozapaitytė-Gruodė įrodė gamtos sistemų ir milijonus metų veikiančio gamtos intelekto svarbą individui, organizacijoms ir bendruomenėms.

Į forumą atvyko Nordic Culture Point atstovai, su kuriais buvo aptartas bendradarbiavimas ir finansavimo galimybės. Vyresnysis finansavimo programų patarėjas Geir Lindahl pristatė Šiaurės ir Baltijos šalių kultūros mobilumo programas, o po to vyko individualūs susitikimai, leidę dalyviams asmeniškai konsultuotis dėl projektų paraiškų.

Antroje dienos dalyje dalyviai dirbo grupėse ir ruošė projektų paraiškas, įgyvendindami praktinę dalį, orientuotą į realius projektų vystymo procesus. Nordisk kulturkontakt Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje

Forumas užsibaigė „dūzgėmis“ su „Palangos gatvės radiju“, kuris savo muzikiniais ritmais įtraukė visus į energingą tiesioginę transliaciją. Tai buvo ne tik muzikinė patirtis, bet ir puikus laikas diskusijoms bei įkvėpimui tolesniems projektams.

R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr. R. Kucevičiūtė nuotr.
Palanga „Kultūros jūra" Palangos kultūros centras direktorė Vita Petrauskienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92