UAB „Palangos vandenys“ vykdomi vandentiekio tinklų plovimo darbai

UAB „Palangos vandenys“ vykdomi vandentiekio tinklų plovimo darbai

UAB „Palangos vandenys“ rugsėjo mėnesį planuoja atlikti vandentiekio tinklų plovimą Monciškės gyvenvietėje.

Atliekant darbus vandens tiekimas vartotojams, esantiems plaunamoje atkarpoje, yra nutraukiamas. Apie vandens tiekimo nutraukimo laiką gyventojai gauna pranešimus į pašto dėžutes, informacija taip pat skelbiama UAB „Palangos vandenys“ bei Palangos miesto savivaldybės interneto tinklapiuose.

Tinklai plaunami visoje Lietuvoje taikomu vandentiekio tinklų plovimo metodu „vanduo-oras“. Vandentiekio tinklų plovimo „vanduo-oras“ metodas taikomas norint pasiekti didesnį vandens tekėjimo greitį, nes tik taip vamzdžiuose susikaupusios sąnašos yra išjudinamos ir pašalinamos iš vamzdyno, sunaudojant mažiau vandens.

Darbų metu bus plaunami magistraliniai ir skirstomieji vamzdynai, kurių skersmuo didesnis nei 100 mm. Plaunamo vandentiekio tinklo atkarpos ilgis priklauso nuo gaisrinių hidrantų ir sklendžių išsidėstymo tankumo, bet dažniausiai būna nuo 0,5 iki 1 km ilgio.

Atlikus vandentiekio tinklų plovimo darbus, dėl vandens tekėjimo krypčių kitimo, gali susidrumsti vanduo. Drumzlinas vanduo, atsukus čiaupą, turėtų nubėgti per kelias minutes. Jeigu drumzlės bėga ilgą laiką ir vanduo neskaidrėja, prašome pranešti UAB „Palangos vandenys“ dispečeriui tel. +370-460-41225.

UAB „Palangos vandenys“ vandentiekio tinklų plovimo darbai rugsėjis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,899