Palanga mokslo metų pradžią švęs dvi dienas – jau nuo sekmadienio

Palanga mokslo metų pradžią švęs dvi dienas – jau nuo sekmadienio

Kadangi šiemet rugsėjo 1-oji „iškrito“ sekmadienį, Palanga Mokslo metų pradžią švęs dvi dienas – ir sekmadienį, prasidėjus kalendoriniam rudeniui, ir pirmadienį, kurorto vaikams sugužėjus į mokyklas.

Kviečiami į Sporto centro stadioną

Pirmąją rudens dieną, rugsėjo 1-ąją, nuo 11 valandos visa miesto bendruomenė kartu su kurorte dar užsilikusiais svečiais kviečiama į šventinį pikniką Palangos sporto centro stadione.

Čia netrūks pramogų nei santūresnę veiklą mėgstantiems, nei pro kraštus besiliejančios energijos nenulaikantiesiems. Pramogų įvairovę garantuoja trys skirtingi šventės organizatoriai: stadiono šeimininkas – Palangos sporto centras, Palangos Stasio Vainiūno meno mokykla ir Palangos moksleivių klubas.

Piknikautojų čia lauks batutai ir aibė sportinių rungčių – nuo smiginio, baudų mėtymo iki irklavimo imitacijos bei kitų.

„Kiekvienas sporto centro treneris pasiūlys įvairių rungčių, kurios nereikalauja ypatingo fizinio pasirengimo, kad kiekvienas norintis galėtų išbandyti savo reakciją, greitį, gudrumą, – sako Sporto centro direktorius Saulius Simė. – Juk tai yra piknikas, kad tiek vaikai, tiek tėvai, tiek seneliai drąsiai dalyvautų, nes tai – visos bendruomenės renginys. Kad atėjusi šeima patogiai įsitaisytų ant savo atsinešto pledo stadiono pievelėje, stebėtų rungtis, bendrautų, vaišintųsi atsineštais sumuštiniais, kad pabūtų visi kartu, juk geras oras. O panorėję, eitų ir išmėgintų savo jėgas jiems patrauklioje rungtyje“.

Kepsninių zona ir lauko žaidimai

Didesnėms grupelėms bus pasiūlyta specialiai rugsėjo 1-ajai Palangos jaunimo centro užsakytų lauko žaidimų.

Šių metų naujiena – speciali kepsninių zona, kurioje bus galima išsikepti savo atsineštų dešrelių, zefyrų (kuriuos karštus šitaip dievina vaikai) ir mėgautis karštu, pačių pasikepintu maistu gryname ore. Be to, pasieniečiai visus vaišins gardžia koše ir karšta arbata.

Pikniko dalyvius taip pat džiugins kinologai, ugniagesiai, policijos pareigūnai, šauliai ir skautai, kurie apdovanos ryškiomis emocijomis ir įspūdžiais. Visi pageidaujantieji galės pasimatuoti 10 kilogramų sveriančią ugniagesio-gelbėtojo aprangą, užsidėti kvėpavimo aparatą, įlipti į ugniagesių automobilį.

Ugniagesiai, kaip ir įpareigoja jų profesija, rūpinsis ne tik piknikautojų pramogomis, bet ir jų saugumu. „Tad vaikams pademonstruosime, kaip veikia autonominiai dūmų detektoriai, papasakosime jiems apie saugų elgesį namuose, dalinsime informatyvius lankstinukus ir vaikams, ir mokytojams, ir tėveliams, – sako Palangos gelbėjimo tarnybos viršininkas Vidmantas Jarulis. – Kviečiame visiems saugiai užbaigti vasarą ir lygiai taip pat saugiai pradėti naujus mokslo metus“.

Generolo Jono Žemaičio Palangos 306 šaulių kuopa pristatys šaulių ginkluotės ir ekipuotės parodą, vaikus pakvies į karines estafetes, supažindins su maskuotės elementais. „Taip pat pristatysime galimybę tapti jaunuoju šauliu“, – žada kuopos šaulys Artūras Milkintis.

Palangos moksleivių pramogos

Smagiomis pramogomis ir dideliems, ir mažiems pasirūpins ir Palangos moksleivių klubo įvairių būrelių vadovai, pasiūlysiantys pūsti didžiuosius muilo burbulus, sulošti šachmatų simultaną (vadovas – Saulius Rackevičius), nusipinti skautišką apyrankę, išbandyti taiklumą, šaudant iš lankų ar bent pasidaryti laikinąją skautišką tatuiruotę pakvies skautų būrelio vadovė Jurgita Paškevičienė. Kam tatuiruotės bus per maža, galės atsiduoti į piešėjų ant veido rankas.

Įspūdingą renginio ritmą diktuos DJ’ai, grodami populiariausias melodijas ir sukeldami tikrą šokių audrą stadione.

Meninės-kūrybinės dirbtuvės

Kam arčiau širdies ramesnės pramogos, leidžiančios skleistis vaizduotei, laukiami jau tradicinėmis tapusiose kūrybinėse dirbtuvėse, kurias organizuoja Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos dailės skyriaus mokytojai ir mokiniai.

„Kviečiame visus meną mylinius vaikus su savo tėveliais, seneliais išbandyti savo kūrybines galias piešiant ir tapant ne tik ant popieriaus ir akmenukų, bet ir įvairių kitų pačių netikėčiausių paviršių“, – intriguoja S. Vainiūno meno mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui Loreta Žulkuvienė.

Visomis kūrybinėmis priemonėmis pasirūpins organizatoriai. „Jums svarbiausia atsinešti gerą nuotaiką“, – šypsosi L. Žulkuvienė.

Kam nuotaikos pritrūks, ją neabejotinai užtikrins charizmatiškasis renginio vedėjas iš sostinės Antanas Kanopkinas, jau penkerius metus žinomas ir kaip auto ir moto sporto lenktynininkas, o šiemet keturračiu debiutavęs „Dakaro“ ralyje. A. Kanopkinas žada malonių staigmenų ir daug šypsenų.

Visas smagias akimirkas fiksuos Moksleivių klubo fotografijos vadovė Radvilė Kucevičiūtė.

Rugsėjo 2-osios dienos renginiai

Pirmadienį, rugsėjo 2-ąją, visose kurorto mokyklose 9 val. bus skelbiama Mokslo metų šventės pradžia su iškilmingu Lietuvos Respublikos vėliavos pakėlimu. Visi Palangos moksleiviai – nuo pirmokų iki abiturientų – su savo klasių vadovais dalyvaus pirmojoje pamokoje.

11 val. miesto bendruomenė kviečiama į šv. Mišias už mokinius, jų tėvus ir mokytojus Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje.

13 val. Mokslo metų pradžios šventę skelbia Palangos Stasio Vainiūno meno mokykla. Smuiku grieš smuikininkė Milana Deksnytė, kurią ruošė mokytoja Kristina Daugintienė, dainuos mokytojos Indrės Juodeikienės mokinė solistė Patricija Sudintaitė, muzikuos ir koncertuos kiti meno mokyklos jaunieji atlikėjai

Palanga mokslo metų pradžia Sporto centro stadionas piknikas Kepsninių zona ir lauko žaidimai Palangos jaunimo centras Palangos moksleivių klubas Meninės-kūrybinės dirbtuvės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,902