Prancūzų kultūros savaitgalis

Prancūzų kultūros savaitgalis

Palangos kurorto muziejus, bendradarbiaudamas kartu su Prancūzų institutu Lietuvoje, rugpjūčio 2–3 dienomis, rengia prancūzų kultūros savaitgalį Palangoje. 

Dvi dienas viloje „Anapilis“ vykstančiuose renginiuose bus pristatytos mados ir kulinarijos temos, kurios neabejotinai yra tapusios Prancūzijos kultūros paveldo dalimi bei vizitine kortele. 

Programa:

Rugpjūčio 2 d. 16 val. socialinių mokslų daktaro, profesoriaus, lektoriaus, mados žinovo ir įvaizdžio guru Eugenijaus Skerstono paskaita „Paryžiaus mados fenomenas: poveikio galios kilmė“.

Rugpjūčio 3 d. 16 val. filmo „Gardumynas/Délicieux“ peržiūra. Tai komiška istorinė drama, sukurta 2021 m. Režisierius – Eric Besnard, vaidina – Grégory Gadebois, Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe. Cezario kino apdovanojimuose šiam filmui 2022 metais skirtos 2 nominacijos  už geriausius kostiumus ir dekoracijas. 

Prancūzų revoliucijos aušroje drąsus, bet pasipūtęs virėjas Pjeras Manseronas atleidžiamas iš pareigų savo šeimininko Šamforo hercogo. Tačiau susitikimas su atkaklia moterimi, norinčia išmokti jo kulinarijos meno, grąžina pasitikėjimą savimi ir pastūmėja pradėti savo revoliuciją. Kartu jie išras visiems atvirą malonią subuvimo vietą – pirmąjį restoraną.

Palangos kurorto muziejus Prancūzų kultūros savaitgalis Programa vila „Anapilis“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,901