Jono Šliūpo muziejus kviečia į kūrybines komiksų dirbtuves ir etnografijos žaidimų popietę

Jono Šliūpo muziejus kviečia į kūrybines komiksų dirbtuves ir etnografijos žaidimų popietę

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje (Vytauto g. 23A) šią vasarą pradedamas edukacinių renginių ciklas „Darbostogos pas Joną Šliūpą“.

Liepos 17 d. (trečiadienį), 15 val. kviečiame į dirbtuves, kurių metu trumpai susipažinsime su komiksais ir jų raiškos galimybėmis, žaismingų pratimų ir eksperimentų pagalba kursime istorijas ir kiekvienas dalyvis pasidarys savo mažas komiksų knygeles. Viktorija Ežiukas – iliustratorė, komiksų autorė. 2009 m. baigė Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos skyriuje vizualinio dizaino magistrantūrą ir nuo to laiko aktyviai dalyvauja įvairiuose Lietuvos bei užsienio projektuose, tarptautiniuose komiksų festivaliuose, yra iliustravusi gausybę knygų ir leidinių, taip pat išleidusi kelias autorines komiksų knygeles. Dalyvauja įvairiuose menininkų projektuose ir dirbtuvėse, grupinėse parodose, o nuo 2008 m. surengė net 10 personalinių savo kūrinių parodų. Menininkė drąsiai eksperimentuoja beveik visose meno srityse, išbandydama įvairius stilius ir kūrybinės raiškos galimybes. Edukacija skirta 5-12 metų vaikams. Trukmė – 1 val.

Jono Šliūpo muziejus kviečia į kūrybines komiksų dirbtuves ir etnografijos žaidimų popietę, nuotrauka-1

Liepos 18 d. (ketvirtadienį), 15 val. kviečiame į etnografijos popietę „Piemenų žaidimai ir pramogos“ su Jonu Kavaliausku. Renginio metu vaikai susipažins su tradiciniais piemenų darbo įrankiais bei muzikos instrumentais: botagu, piemens dūda, skambančia piemens lazda, birbynėmis, mediniais ir metaliniais skrabalais, kleketais, terkšlėmis, terkšlėmis – karučiais, arklių klumpėmis, žąsų kojelėmis ir kt. Gaminsime botagą ir mokysimės juo pliauškėti. Ganysime gyvulėlius. Žaisime, rašysime ir muzikuosime su žąsies plunksnomis. Baidysime vilkus, kiškius ir paukščius iš sodo, šausime mešką. Edukacija skirta mokyklinio amžiaus vaikams, šeimoms. Trukmė – 1 val.

Kur? Jono Šliūpo muziejus, Vytauto g. 23A, Palanga

Kam? Vaikams ir šeimoms

Kiek? 3 EUR. Bilietai muziejaus kasoje prieš renginį

Būtina registracija. Nuoroda registracijai - https://bit.ly/4cTmH1Q arba telefonu +370 612 86114.

Visų „Darbostogos pas Joną Šliūpą“ renginių ciklą rasite Facebook puslapyje - Jono Šliūpo muziejus (https://www.facebook.com/events/800930078856482/800930108856479)

Jono Šliūpo muziejus Palanga edukacinių renginių ciklas „Darbostogos pas Joną Šliūpą“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,901