Senosios gimnazijos abiturientams įteikti brandos atestatai

Aldo Kazlausko nuotr.
Aldo Kazlausko nuotr.

Spalvinga ir nuotaikinga abiturientų eisena liepos 15 d. nusidriekė nuo gimnazijos Vytauto gatve iki Koncertų salės – Palangos senosios gimnazijos auklėtiniams įteikti brandos atestatai.

Koncertų salėje vykusio iškilmingo renginio metu brandos atestatai šiais metais įteikti 121 abiturientui (vienas iš jų egzaminus laikė eksternu).

Daugiausiai Palangos senosios gimnazijos abiturientų laikė valstybinius lietuvių kalbos ir literatūros (106), anglų kalbos (114) bei matematikos (99) egzaminus. Istoriją laikyti pasirinko 51, biologiją  – 33, chemiją – 10, fiziką – 9, geografiją bei informacines technologijas – po 7, rusų kalbą – 2 abiturientai.  

Penki palangiškių valstybinių egzaminų darbai įvertinti 100 balų: 2 matematikos, 2 anglų kalbos ir 1 geografijos.

Šimtukininkams iškilmingo renginio metu įteikti ne tik brandos atestatai, bet ir piniginė paskata – Palangos miesto savivaldybės taryba yra apsisprendusi už kiekvieną 100 balų įvertintą valstybinį brandos egzaminą abiturientui skirti piniginį paskatinimą – 250 eurų premiją.

Aldo Kazlausko nuotr.
Aldo Kazlausko nuotr.

Renginio metu abiturentus sveikinęs Palangos meisto meras džiaugėsi jaunųjų palangiškių pasiekimais bei palinkėjo jiems drąsiai siekti savo svajonių.

"Per dvylika mokykloje praleistų metų jūs ne tik įgijote tolimesniam gyvenimui reikalingų žinių, bet ir subrendote kaip asmenybės, susiformavote moralines vertybes, išmokote siekti tikslo ir neišsigąsti pakeliui pasitaikančių smulkių nesėkmių.

Šiandien esate pasirengę rinktis būsimą profesiją, įgyvendinti savus sumanymus. Nuoširdžiai linkiu kiekvienam iš jūsų sėkmės – drąsiai ženkite pasirinktu keliu, siekite savo svajonių ir visada tikėkite savimi. O baigę mokslus, sugrįžkite į gimtąjį miestą ir savo darbais kurkite ateities Palangą", - linkėjo meras. 

Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr. Aldo Kazlausko nuotr.
Palangos senoji gimnazija brandos atestatai abiturientai šventė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,901