Palangoje baigti kelio į Kunigiškių kvartalą remonto darbai

Palangoje baigti kelio į Kunigiškių kvartalą remonto darbai

Viena populiariausių vasaros atostogų vietų – Kunigiškių kvartalas Palangoje – nuo šiol dar patogiau pasiekiama kurorto gyventojams bei svečiams. Tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ pabaigė į šį rajoną vedančio kelio remontą.

Kelias, vedantis iš Palangos miesto į Kunigiškių gyvenamąjį rajoną, kurorto gyventojus ir svečius jau pasitinka gerokai atsinaujinęs. Iki remonto jo būklė buvo prasta, nors ši atkarpa yra pagrindinė į lietuvių pamėgtą ir sparčiai augantį pajūrio kvartalą. Vidutinis metinis paros eismo intensyvumas kelyje Kunigiškiai–Palanga siekia beveik 3 tūkst. automobilių. Vasarą šiame ruože judančių transporto priemonių srautas dar gerokai ūgteli.

Palangoje baigti kelio į Kunigiškių kvartalą remonto darbai, nuotrauka-1

Bendrovei užbaigus rekonstrukcijos darbus, keliu vairuotojams važiuoti tapo patogiau ir saugiau. Tvarkant kelio ruožą atkarpoje nuo 2,6 iki 6,6 kilometro, senoji asfalto danga buvo nufrezuota ir  paklota nauja asfaltbetonio danga. Rekonstruotame ruože atnaujintos lėtėjimo ir greitėjimo juostos, horizontalusis kelio ženklinimas, autobusų sustojimo aikštelės bei sankryžos. Tikimasi, kad šie pokyčiai ne tik didins judėjimo keliu komfortą, bet ir turės tiesioginės įtakos avaringumo mažėjimui.

Palangoje baigti kelio į Kunigiškių kvartalą remonto darbai, nuotrauka-2

„Lietuvos pajūrio susisiekimo infrastruktūros gerinimas yra vienas prioritetinių šalies tikslų. Plėtodami galimybes saugesniam ir patogesniam judėjimui, kartu kuriame tvaresnės bei patrauklesnės Lietuvos įvaizdį tiek mūsų gyventojams, tiek ir svečiams iš užsienio. Šiemet vykdome keletą susisiekimo infrastuktūros atnaujinimo projektų pajūryje. Tai ir keliai, ir dviračių bei pėsčiųjų takai. Pavasario pradžioje darbai įsibėgėjo Kuršių nerijoje, čia bendrovė „YIT Lietuva“ rekonstruoja kelią ir įrenginėja dviračių taką. Iš viso paskutiniuose Smiltynė–Nida dviračių ir pėsčiųjų tako rekonstrukcijos etapuose bus suremontuota 15,6 km pagrindinio tako ir 5,7 km iš Preilos ir Pervalkos vedančių takų“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Kunigiškių kvartalas Palanga kelias remonto darbai „YIT Lietuva“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,901