Žinomas virtuvės šefas Rokas Galvonas šiemet švenčia dvigubą šventę. Jis ne tik atšventė Velykas su artimaisiais, surengė ne vieną vaišių stalą savo restoranų svečiams, bet ir su mylima močiute atvėrė naujo – vienintelio Europoje restorano – „Močiučių Restoranas” duris. Garsus kulinarijos meistras sako, kad tai bus išskirtinė vieta, kur kiekvienas galės ne tik paragauti gardžių tradicinių patiekalų, bet ir pasijusti, lyg sugrįžęs namo.
„Maistas man reiškia ir ryšį su šeima. Su močiute iki šiol gaminame kartu. Ji man ir perdavė daugybę receptų, kurie šiandien sulaukia tiek daug komoplimentų ir simpatijų iš visų mūsų klientų. Nėra nieko panašaus į močiutės gaminimą, tiesa? Tokio stiliaus ir koncepcijos vieta išties unikali. Restoranas yra vienintėlis visoje Europoje, tad manau, kad sudomins ne tik Lietuvos, bet ir užsienio poilsiautojus mūsų pajūryje. Šiame restorane maistas bus ne tik ruošiamas pagal senuosius mano močiutės receptus, bet ir patiekalus su meile gamins tikros Palangos močiutės”, – atvirauja žinomas šefas.
Roko Galvono močiutė / Asmeninio albumo nuotr.
Pasak Roko Galvono, naujai atidaryta vieta trauks savo unikalumu. Čia bus gaminama pagal seniausius ir laiko patikrintus receptus. Švenčių metu daugelis neatsispiria savo artimųjų gamintiems patiekalams, čia – „Močiučių restorane” taip bus kasdien.
„Mes siūlome pasinerti į tradicinius bei dešimtmečių išsaugotus skonius. Čia skaniausius patiekalus gamina pačios tikriausios močiutės pagal joms iš kartos į kartą perduotus receptus. Laiko subrandintas ir istorijos paliestas restoranas kviečia į gražiausių vaikystės prisiminimų ir skonių kelionę, kur gramofono muzikos skambesys nuneš į praeities dienas ir vos paragavę patiekalų pasijusite ypatingai – lyg pas mylimą močiutę.”
Rokas Galvonas su močiute / Asmeninio albumo nuotr.
Nuo šešiolikos metų profesionaliai virtuvėje maisto šedevrus kuriantis R.Galvonas įsitikinęs – prie jo karjeros Labai stipriai prisidėjo močiutė: „Maisto gaminimas – mano gyvenimas. Aš nuo mažų dienų stovėjau prie puodų, kažką kūriau, gaminau. O močiutė buvo tas žmogus, kuris to nedrausdavo, atvirkščiai skatindavo, duodavo kažkokių elementarių patarimų. Tad mano šio pomėgio niekas neužgožė, atvirksčiai leido kurti. Šiandien močiutė jau skaičiuoja dešimtą dešimtį, bet yra kupina entuziazmo. Manau tą darbštumą, nuolatinį norą stengtis tobulėti ir Kurti vis ką nors naują paveldėjau iš jos. Labai smagu, kai skirtingų kartų žmonės, artimieji gali siekti bendrų tikslų. Manau, kad šis mūsų Restoranas sulauks milžiniško populiarumo ir čia daugelis keliaus ne vien pavalgyti, bet ir praleisti nuostabiai laiką ypatingoje atmosferoje.”
Garsus šefas kviečia visus neabejingus tradiciniams patiekalams ir savo močiutėms pasižymėti kalendoriuje datą, ir socialiniuose tinkluose dalinasi naujojo restorano atidarymo detalėmis: „Su močiute sveikiname visus su atgimimu, viso, kas nauja pradžia! Su Velykomis! Sukūrėmė restoraną lyg namus, kuriose jauku ir gera būti, prisiminti vaikystę. Mano močiutė pasidalino ne tik ilgai puoselėtais patiekalų receptais, bet rūpestingai saugotu gramofonu ir namų muziejaus puodelių servizais. Patikėkit, iš šių puodelių kava tikrai skanesnė! Močiučių restorano namų duris atversime ir į svečius kviečiame balandžio 21 d., o šiandien rekomenduoju aplankyti restorano paskyrą: @mociuciurestoranas, kur dalinsimes ne tik skaniausiais pasiūlymais, bet ir autentiška močiučių išmintimi. Lauksime svečiuose, kur galėsite pasijusti, kaip namuose!”