Kvietimas į suaugusiųjų mokymosi savaitės renginį Palangos kurorto muziejuje

Lapkričio 23 d., 12 val. Palangos kurorto muziejus kviečia į išskirtinį edukacinį užsiėmimą, kuriame keliausime laiku ir pažinsime senovės maisto gaminimo tradicijas! Renginį ves Edita Nurmi – patyrusi edukatorė ir istorinių rekonstrukcijų entuziastė. Edita yra viena iš nedaugelio specialistų Lietuvoje, gilinančių žinias apie senovės maisto gamybą, remdamasi archeologiniais radiniais bei bioarcheologiniais tyrimais.

RENGINIO PROGRAMA.

Maisto gaminimas laužo kaitroje:

  • Gaminsime saldžią sorų košę pagal Kukuliškių piliakalnio radinius (vėlyvasis bronzos laikotarpis).
  • Kepsime duonos paplotėlius, įkvėptus Birkos miesto (Vikinginis laikotarpis) Švedijoje radinių.
  • Pasivaišinsime duonos paplotėliais su kanapiniu sviestu ir sorų koše.

Paskaita. Po kulinarinės dalies persikelsime į Palangos kuroroto muziejaus salę, kur bus pristatyti Vikinginio laikotarpio zooarcheologiniai ir bioarcheologiniai radiniai. Diskutuosime apie senovės maisto gamybos technologijas, ingredientus ir patiekalus.

Tai puiki proga ne tik sužinoti, kuo maitinosi mūsų protėviai, bet ir paragauti senovėje populiarių patiekalų!

Renginys yra Suaugusiųjų mokymosi savaitės 2024 programos dalis. Renginys nemokamas, registracija nereikalinga.

Prašome atkreipti dėmesį į tai, kad dalis renginio vyks muziejaus kieme ir pasirūpinti atitinkama apranga, nes lapkričio dienos kartais būna išties žvarbios. Prisijunkite prie šios kulinarinės kelionės į praeitį! 

09:17, gruodžio 13 d.