Kurortas mini Pasaulinę turizmo dieną – kviečia orientacinis dviračių žygis „Pažink Palangą“

Minint Pasaulinę turizmo dieną, Palangos turizmo informacijos centras (TIC) rytoj, penktadienį, 16 val. visus kviečia sudalyvauti smagiame ir nuotykių kupiname orientaciniame dviračių žygyje „Pažink Palangą“.

Puiki proga labiau pažinti Palangą

„Tai – puiki proga ne tik pasidžiaugti aktyviu laisvalaikiu, bet ir atrasti naujus, galbūt dar nepažintus Palangos kampelius. Kol kas vyksta aktyvi dalyvių registracija, tad dalyvių skaičiaus dar nežinome, tačiau tikimės, kad jų bus ne mažiau nei penkiasdešimt. Juolab, kad puikūs rugsėjo orai skatina visus atvykti į Palangą ir joje praleisti laiką aktyviai – ant dviračių“, – sakė Rasa Kmitienė, TIC direktorė.

Kiekvienas žygio dalyvis, gavęs Palangos žemėlapį, turės nuvažiuoti dviračiais į dešimt lankomiausių Palangos vietų ir jose pasižymėti – susipažinti su miesto lankytinais objektais. „Visas objektų pavadinimų pirmąsias raides sudėjus, pasirodys vienas kiekvienam žinomas ir mielas žodis. Be to, žygio nugalėtojams ir prizininkams mūsų centras įteiks dovanėlės-staigmenas, o visiems dalyviams – atminimo dovanėles. Patikinu, kad renginy gerų įspūdžių niekas nestokos“, – teigė R. Kmitienė.

Ką būtina žinoti dviračių žygio dalyviams?

Orientacinio dviračių žygio startas bus duotas rugsėjo 27 dieną, penktadienį, 16 val. prie Palangos turizmo informacijos centro (Vytauto g. 94, Palanga). Žygio finišas numatytas prie Palangos turizmo informacijos centro 18 val.

TIC direktorė ragina nepamiršti turėti savo dviratį ir šalmą, taip pat pasirūpinti patogia apranga ir gėrimais.

Registruotis smagioje kelionėje po vieną gražiausių Lietuvos kurortų galima internetu https://forms.gle/CrAwyfP52wy7DGfk7.

Parodos Palangos kurorto muziejuje

Palangos kurorto muziejus taip pat kviečia paminėti Pasaulinę turizmo dieną – lankytojams siūlo apžiūrėti muziejuje vykstančias parodas.

Viena iš jų – Kristinos Austi tekstilės paroda „Hibridai“, pasakojanti įvairių gobelenų istorijas. Jų istorija siekia 16 amžių, kai Žygimantas Augustas, Lenkijos karalius ir Lietuvos didysis kunigaikštis, ypač rinko gobelenus – didelius figūrinius audinius, dažnai vaizduojančius gyvūnų motyvus. Beje, tuo metu mažai audėjų buvo matę egzotiškus gyvūnus, kuriuos turėjo pavaizduoti.

Parodoje „Hibridai“ K. Austi įkvėpimo sėmėsi iš paslaptingų 16 amžiaus gobelenų ir suvedė juos į dirbtinio intelekto algoritmą kartu su savo pačios audinių pavyzdžiais.

Iki šiol muziejuje vyksta ir foto paroda apie grafus Tiškevičius, Palangos įkūrėjus. Nuo 19 a. devinto dešimtmečio sparčiai besikeičiančią Palangą ir grafų gyvenimą fiksavo darbštumu ir atsidavimu kūrybai garsėjusi pirmoji moteris fotografė Lietuvoje – Paulina Mongirdaitė.

Parodoje pristatoma išskirtinė P. Mongirdaitės asmenybė, jos fotografinė veikla bei įvairiapusė kūryba, kuri apėmė tiek meninę, tiek ir dokumentinę fotografiją. P. Mongirdaitės gausaus palikimo dėka galime pamatyti, susipažinti ir patyrinėti, kokia Palanga buvo grafų Tiškevičių laikais, atsekti kurorto istorijos ir kultūros raidą. Parodoje pristatoma ir trumpa Palangos fotografijos istorija.