Kretingos Rotušės aikštė „nusidažys“ oranžine spalva – šeštadienį šurmuliuos Moliūgo šventė

Rudenį vyksianti tradicinė Kretingos miesto šventė rugsėjo 28 dieną žada išlaikyti tradicijas – itin gausią rudens gėrybių mugę. Akcentu liks moliūgas, tačiau kasmet keis šventės įvaizdį ir praplės turinį. Šiemet šventės metu dalyviai galės grožėtis kūrybiškai dekoruotais moliūgais, kurie bus įkomponuoti į senovinių vežimų ar jų dalių dizainus.

Ypatingas dėmesys bendruomenių įtraukimui ir kūrybiškumo skatinimui

Šventės tema, susijusi su vežimais, suteikia plačias galimybes bendruomenėms išreikšti savo kūrybiškumą per menines ir praktines veiklas. Kiekvienas dalyvis galės prisidėti, kurdamas unikalius moliūgų ir vežimų dekorus, kurie atspindėtų vietos tradicijas, kultūrą ar tiesiog kūrybinę išraišką. 

Renginio metu bendruomenės nuo 10 valandos organizuos kūrybines dirbtuves, naudodami vietines medžiagas. Tokiu būdu bus stiprinamas bendruomeniškumo jausmas. Šventė taps puikia proga įvairaus amžiaus žmonėms bendradarbiauti ir kurti naujas, originalias idėjas, kurios įkvepia ir kitus.

Moliūginės varžybos ir sėklų dalybos

Klasikinė šventės veikla laikraščio ,,Pajūrio naujienos“ organizuojamas didžiausio moliūgo konkursas, kurio metu nugalėtoju tampa tas, kuris atneša didžiausią ir sunkiausią moliūgą.  Šventės dalyviai nuo 11 valandos bus vaišinami moliūgine koše, o 14 valandą organizuojamos ir didžiausio moliūgo ,,skerstuvės“ bei sėklų dalybos.

Naujiena taps bendruomenių moliūgų pyragų stalas, kuris įsikurs bendruomenių miestelyje nuo 13 valandos. 

Tradicijų ir šiuolaikiškumo derinys

Nuo 9 valandos ryto atmosferą kurs tradicinės dainos, atliekamos kapelų ,,Kormatė“ ir ,,Strazdelis“ , atlikėjo Vytauto Šiškausko bei muzikos grupių ,,Old city band“ ir ,,Patruliai“. Programa sujungs tradicijas su šiuolaikiniais pramoginiais elementais, sukurs džiaugsmingą rudenišką nuotaiką ir suburs įvairias amžiaus grupes.

Neapsieisime ir be progų sudalyvauti loterijose bei konkursuose, skelbsime konkurso ,,Gražinkime savo aplinką“  apdovanojimus ir momentinius turnyrus, kuriuos ves charizmatiškas Klaipėdos dramos teatro aktorius Vaidas Jočys. 

Dėkojame šventės partneriams:

  • Sodybai UAB ,,Vienkiemis“ – už paskolintus vežimus;
  • UAB ,,Žibosa“ HBH Palanga – už girą Kretingos rajono bendruomenių dalyviams;
  • Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centrui – už vežimo papuošimą;
  • Giedriui Petreikiui – už pasijodinėjimo kuponus momentinei loterijai.