Palangoje kovėsi picų ir traškios vištienos valgymo čempionai

Penktadienį Palangoje įvyko trečius metus iš eilės organizuotas Express Pizza picų valgymo čempionato finalas. Šiais metais prie čempionato prisijungė ir Crisperia, tad visą vasarą įvairiuose Lietuvos miestuose kovėsi ne tik picų, bet ir traškios vištienos valgytojai.

Iš beveik 300 čempionato dalyvių, picų valgymo čempiono titulą iškovojo mažeikiškis Jonas Petrauskas. Finaliniame etape jis aplenkė 20 konkurentų ir pademontravo įspūdingą tempą - šeimyninę 42 cm „Fanų“ picą įveikė per 2 minutes ir 49 sekundes. Jam atiteko 50 vnt. Express Pizza picų prenumerata ir partnerių dovanos (500 eurų vertės čekis, sėdmaišis, skrydis oro balionu, keramikinis picų pečius).

Traškios vištienos valgymo čempiono titulą iškovojo mažeikiškis Vytas Petrauskas. Jis traškios vištienos sumuštinį „Ponas traškis“ finaliniame etape įveikė per 1 minutę 7 sekundes ir negailestingai įveikė 19 konkurentų - buvo paskelbtas traškios vištienos valgymo čempionu. Jam atiteko 50 vnt. Crisperia sumuštinių prenumerata ir partnerių dovanos (500 eurų vertės čekis, sėdmaišis, skrydis oro balionu).

Azartiški picų ir traškios vištienos valgymo čempionato etapai vyko visą vasarą 13-oje šalies miestų: Klaipėdoje, Gargžduose, Palangoje, Kretingoje, Vilniuje, Elektrėnuose, Mažeikiuose, Šiauliuose, Plungėje, Telšiuose, Jonavoje, Kaune ir Utenoje. Jų metu valgymuose dalyvavo po 10 picos ir 10 traškios vištienos fanų. Per visą picų ir traškios vištienos valgymo čempionatą dalyviams ir žiūrovams išdalinta virš tūkstančio dovanų kuponų: daugiau nei 600 picų ir beveik 800 traškios vištienos sumuštinių.