Akordeonų ansamblis ,,(Un)seen trio‘‘: Edgaras Dičpinigaitis,
Ruslan Grimbovskij , Matas Sabaliauskas kviečia į koncertą!
Profesionalūs, charizmatiški jauni muzikai-Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai atlikimo meną studijuojantys prof. Raimondo Sviackevičiaus klasėje.
Ansamblis susikūrė dar besimokant Vilniaus Tallat-Kelpšos konservatorijoje, o LMTA tobulindami grojimo įgūdžius kaip solistai bei semdamiesi žinių ir nuolat plėsdami repertuarą kaip ansamblis, išaugo į itin publikos mėgstamą bei profesionalų aukštai vertinamą, aktyviai koncertuojantį ansamblį.
Tarptautiniuose konkursuose „Vilnius 2023“ ir ,,Accordéons-nous 2023“ Belgijoje pelnydami aukščiausius įvertinimus, apdovanoti pagrindiniais prizais – pirmosiomis vietomis. Tartpautiniame konkurse Kroatijoje greta pelnytos pirmos vietos, ,,(Un)seen trio‘‘ apdovanotas ir specialiu Pulos miesto prizu – auksine taure.
Laureato vardas pelnytas ir prestižiniame konkurse Klingenthal mieste Vokietijoje laimint trečiąją vietą, o konkurse„Przemysl 2022‘‘ Lenkijoje ansambliui suteiktas diplomantų vardas. 2023 m. ansamblis sėkmingai dalyvavo Kokkola (Suomijoje) vykusiame festivalyje ,,XXV Kokkola Winter Accordion Festival‘‘.
Itin svarbus kolektyvui įvertinimas buvo 2023 m., tai pakvietimas dalyvauti tarptautiniame projekte Suomijoje skirtame ,,Trio Fratres‘‘ 30-mečiui, kurio metu ansambliui teko garbė pasirodyti prestižinėje Helsinkio Musiikkitalo koncertų salėje su specialiai šiam renginiui paruošta suomių kompozitorių programa.
XXX tarptautiniam akordeono festivaliui Palanga 2024, ansamblis paruošė precizišką ir sudėtingą programą, kurią kviečiame išgirsti rugpjūčio 5 d.
Koncertas nemokamas !
ORGANIZATORIUS -Lietuvos akordeonistų asociacija, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos akordeono katedra
MENO VADOVAS -prof. Raimondas Sviackevičius
FESTIVALĮ GLOBOJA IR DALINAI FINANSUOJA - Palangos miesto savivaldybė
Daugiau apie renginį: www.palanga.akordeonofestivalis.lt/2024/