XXX JUBILIEJINIS TARPTAUTINIS AKORDEONO FESTIVALIS "PALANGA 2024" PRISTATO - LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS AKORDEONO KATEDROS KONCERTĄ "AKIRAČIO IR SĄMONĖS HORIZONTAI"
Jaunų, dar tebestudijuojančių akordeonistų koncertas kviečia išgirsti platų kūrinių ir žanrų spektrą, instrumento kokybišką, erdvinį skambesį bei kelio į profesionaliąją sceną subtilybes ir paslaptis. Prof. R. Sviackevičiaus akordeono klasė pasižyminti išskirtine instrumento valdymo kokybe, muzikos spalvų
įvairove, preciziška technika žavi ne tik Lietuvos klausytojus, bet ir užsienio meno gerbėjus, prestižinių konkursų komisijos vertinimo narius, aukščiausio lygio profesorius. Jau daugiau kaip dvidešimt metų prof. R. Sviackevičiaus studentai sėkmingai dalyvauja aukšto lygio profesionalios muzikos renginiuose, o pastaraisiais
metais vis dažniau tampų prestižinių konkursų nugalėtojais, pelno aukštus įvertinimus ir pripažinimą visame pasaulyje.
Simboliškas koncerto pavadinimas "Horizontai" jungia dvi platumas: muzikos pasaulio tendencijas, viziją ir
perspektyvas kuriamas talentingo jaunimo pasaulėžiūros plotmėje ir platų neaprėpiamai įdomų kūrėjo kelią prasidėjusį aukščiausios kompetencijos Lietuvoje aukštojoje meno mokykloje – LMTA.
Koncerte dalyvaus ypatingai intensyvia koncertine veikla gyvenantys Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Akordeono katedros akordeonistai, aktyvūs įvairių prestižinių konkursų laureatai, festivalių, projektų, flashmobų, netradicinių eksperimentinių koncertų dalyviai, talentingi solistai: Edgaras Dičpinigaitis, Edvinas Cilindz, Ruslanas Grimbovskij, Marius Kukšta, Georgina Bognár, Jonguk Park (prof. Raimondo Sviackevičiaus klasė). Dalyvauja Vytautas Jaskevičius (tūba)
KONCERTAS NEMOKAMAS !
ORGANIZATORIUS -Lietuvos akordeonistų asociacija, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos akordeono katedra
FESTIVALIO MENO VADOVAS - prof. Raimondas Sviackevičius
FESTIVALĮ GLOBOJA IR DALINAI FINANSUOJA - Palangos miesto savivaldybė
Daugiau apie renginį: www.palanga.akordeonofestivalis.lt/2024/