DELPHINE CONSTANTIN REZNIK (arfa, Prancūzija-Švedija)
ROMAN REZNIK (fagotas, Ukraina-Prancūzija)
Programoje: G. Rossini, W. A. Mozart, A. E. Pratté, Ch. W. Gluck, E. Parish-Alvars, C. Saint-Säens
Festivalio svečiai – Delphine Constantin Reznik ir Romanas Reznik – duetas ir scenoje, ir asmeniniame gyvenime. Kaskart jiems būnant scenoje klausytojai patiria keturių skirtingų šalių kūrybinę energiją – Delphine atstovaują Prancūziją/Švediją, Romanas – Ukrainą/Norvegiją.
Atlikėjai sujungė dviejų unikalių muzikos instrumentų – arfos ir fagoto – skambesį ir koncertuose atlieka unikalius baroko ar kitų epochų klasikos šedevrus.
Atskirai abu muzikai pasiekė įspūdingų karjeros viršūnių, abu yra vertinami savo srities profesionalai ir aktyvūs savo instrumentų muzikos žanro propaguotojai.
D. Constantin Reznik koncertuoja Europos, Azijos ir Šiaurės Amerikos koncertų salėse. Atlikėja yra laukiama ir prestižinėse įrašų studijose, vienas iš jos įrašytų albumų 2023 m. buvo nominuotas GRAMMY apdovanojimui.
Romanas Reznik – vienas perspektyviaus
ių fagoto atlikėjų, aktyviai koncertuoja kaip solistas ar kamerinių ansamblių sudėtyse visame pasaulyje. Susidomėjus dirigavimu, atlikėjo jo mentorius, pasaulyje pripažintas dirigentas Jukka-Pekka Saraste, įkvėpė R. Rezniką tęsti dirigento karjerą.
Įkūręs kamerinį orkestrą „Camerata Ostrogothia“ (Švedija), jis tapo ir orkestro vyriausiuoju dirigentu ir pelnė tarptautinį pripažinimą kaip vienas įdomiausių šių dienų Ukrainos dirigentų.
Lietuvos klausytojams duetas parengė įstabią programą, kurios kulminacija – švedų kompozitoriaus Antono Edvardo Pratté (1796-1875) kūrinys iš istorinio natų lobyno, kurį prieš kelerius metus surado Delphine Constanin Reznik.
Šis kūrinys Lietuvoje skambės pirmą sykį.
Įėjimas laisvas